Posts

Showing posts from September, 2008

SELAMAT HARI RAYA

Meriah sungguh Mood raya makin terasa hari ni last keje sbelum cuti raya kalu rajin...esok mula balik kg kalu malas...hri ahad je la tunggu seru smpai baru nak balik bestnye....dah lama xbalik kg bulan posa ni mna balik kg anak kecik lg...susah nak balik selalu dulu sblum ada c comel ni....tengah2 mlm blh balik kg ska ati ikut perut je nk balik bila tau2 je dah muncul balik hari pn pernah SELAMAT HARI RAYA HARI UNTUK KITA BERSUKA RIA MINTAK MAMA... KUE BPOTONG2 SAYA MAU MAKAN KENYANG JADI MACAM TONG

Yeye....nak raya

beshhhhh...xlma lg nak raya. ni thn kedua dgn suami. tapi thun ni kami de c comel. comel....banyak baju raye comel. ramai org cayang comel. tapi kn...tahun lps pg raya saya nangis. nak tau sebab pe?????sebabnya 1st time pagi raya xbsama family. sbelum ni mana penah xraya dgn family. tapi sbnanya umah mak mentua dgn umah family saya dkt je. 10 menet je blh sampai. gatai kn nak nangis2. tapi nak wat cmne. bkn saje2 nk nangis. dh trnangis. bia je la kn. bestnya nk raya...ye ye ye...nak raya....

Awalan Nama

A
Ramah dan murah senyuman. Mereka juga pandai menyesuaikan diri dalam pergaulan selain bijaksana dan cerdas. Kelemahannya, sangat mudah berasa hati, dan mudah mengeluarkan kata-kata pedas ketika meluahkan perasaan marah. Meskipun begitu marahnya mudah reda.
B
Selalu tenang dalam menghadapi masalah yang rumit dan membahayakan dirinya adalah ciri penampilannya. Mereka juga sangat setia dan penyabar, yang menjadikannya amat disenangi dalam pergaulan. Kelemahannya, sangat mudah tersinggung.
C
Ramah dan pandai berbicara. Ini yang menjadikannya popular di kalangan rakan-rakan. Mereka tidak bersungguh dalam bertindak dan selalu menganggap masalah yang dihadapi adalah remeh.
D
Pendiam, bercakap hanya bila perlu. Sopan, berdisiplin dan kuat bekerja. Kelebihannya itulah yang menghasilkan kejayaan dalam mencapai cita-cita. Kelemahannya adalah selalu bimbang dan sukar mempercayai orang lain.
E
Pandai dan penuh pertimbangan dalam menjalankan tanggung jawab. Sikapnya periang bila hatinya senang, tetapi suk…

WANITA

Image
TEMAN TAPI MESRA VERSI GANU (TEMANG TAPI MESRA)

Aku ade temang
Temang sepemainang
Kat ane ade die sokmo ade aku

Die manih letieng
Hati die pong baik
Die sokmo ade mase
Nok tulong akuu

Tapi aku bengong
Mase die kabo nok kaseh
Pahtu die kate pulok
Nok jadi kaseh betol
Reff :
Aku kabo padang la kite kawang saje
Mung jangan mitok lebih2
Aku dok akang suke ke mungnye
Kite jadi kawang cukup ar
Kawang tapi kacip

Benonye aku suke gok ke mung
Tapi ade doh org cHop aku
Baik kite kawang je
Kite saing doh la
Kawang tapi kacip molek
ke guane... teman tapi mesra (versi kelantan)
Body: Saing Tp Mesro

kawe punyo saing
saing sepermaine
Kemano ado dio selalu ado kawe

Dio amak come
Jugo baik hati
Dio selalu ado waktu
Untuk tulong kawe

Namung kawe bengooww
Ketiko dio ghoyak cinto
De dio jugok ghoyak
Tuk ingin jadi gewe kawe
Reff :
Cukup lah sajow saing nge kawe
Jange demo mitok lebih
Kawe tok ser mengcintai demo
Kito bersaing sajo
saing tapi mesro

kawe meme berkene pado diri demo
Namun kawe ado gewe doh
L…

BANYAK & SEDIKIT

BANYAK Dalam hidup ini... Berdoalah yang banyak ... agar hati tenang Taburlah yang banyak ... agar menuai banyak Bertanyalah yang banyak ... agar ilmu bertambah Bacalah yang banyak ... agak jadi lebih bijak Lihatlah yang banyak ... agar bertambah pengetahuan Dengarlah yang banyak ... agar penuh pertimbangan Jalan-jalanlah yang banyak ... agar tak lupa Kerjalah yang banyak ... agar tak kekurangan. Dan ..... Banyakkan lah humor ... agar sihat dan awet muda SEDIKIT Dalam hidup ini... Kerja hati-hatilah sedikit ... agar dijauhkan dari celaka Selesai kerja santailah sedikit ... agar kekuatan pulih kembali Sampai rumah gembiralah sedikit ... agar keluarga senang Ada persoalan tenanglah sedikit ... agar tak salah langkah Dalam pergaulan senyumlah sedikit ... agar banyak kawan Kalau makan pantanglah sedikit ... agar tak terkena stroke Sama lingkungan pedulilah sedikit ... agar dapat berkat Kalau bertindak ... berimanlah sedikit ... agar diberkati Tuhan. Dan ... Jadi orang cincailah sedikit ... agar tak stress

hari yang malas

hari senin..... malasnya..... agak2 ramai x org yg malas nk keje ari senin cam saya? tapi kalu xkeje, xde buit kan kan kan... duit duit....d mama kau duit.... ternyanyi la plak skrang ni jap je msa blalu smalam g la kua cadang2 nk g shoping baju raya untuk mama dgn abah mla2 g care4 w/maju dah amek brg waaaaaaaaaa......pnjg nya nk bratur mlas la kua blik g lak jusco,tgk kete Q nk msuk,xjd gak last g kdai baju dkt bintang kat cni blh shoping dgn aman dapat la bju utk mama dgn abah tp dh alang shoping, smbar la 1 baju 4 me n my PAPA BEAR untuk c comel, mama beli 4 stokin baju dia dah banyak tp kalu de yg bekenan t, mama bali lagik peduli pe mama buit mama untuk c comel raya ni dah beli opah trolak bli baju spsg kaler hijau oren opah sungkai kaler ijau avanza opah mami beli kaler kuning aunti oyi nk beli kaler merah mama dgn abah blikn kasut je la jimat jimat best betul jadi budak ni kn nk balik jd budak balik
Image
haaaaa..........ini la 1st gamba yg saya n PAPA BEAR amek sama2. sblum ni ktaorg xpenah amek gamba sama. gamba ni di amek lepas kami betunang.waktu ni nak g knuri kawan saya kawen. so sblum g knuri, t dah xlawa, posing dlu. kena simpan elok2 gamba ni.

Sama Tak??????

Image
Tengok, sama tak muka kami. yang black n white tu, saya la.yg kaler tu of course la c comel. cuba tengok apa yang sama antara kami. cuba cari apa persamaan dan perbezaan kami. t saya akan korek gamba abah dia pulak waktu kecik. mana ntah abah dia sorok. kite tengok sape yang kenaaaaaaaa

me n my baby

Image
haaaaaa.....tara. my hero dah semakin membesar dan semakin comel. geram betul saya dgn pipi tebam dia tu. abah dia cakap, mata dgn hidung dia, ikut mama. hikhikhik...bgus kalu ikut mama. mata bulat dan hidung mancung. kalu ikut abah....alahai....penyet la hidung anak mama ni. sekarang dia makin ligat.kalu tido mama dengan abah asyik kena himpit dengan dia. tido bpusing macam helikopter. xpe la kan,mama dengan abah kena himpit. asalkan saya tido lena, mama abah pun tido lena....zzzzzzzzzzzzzzzzz

kek besday

Image
2mngu lepas balik la kg kn. de kawan kawen sebenarnya.dulu waktu saya kawen,dia jd pengapit hsband. so dia kawin kna la g kn. balas budi la kirany. so malam tu sambut la besday saya sakali yg jatuh pada bulan 8. alamakkkk.....dah makin tua la saya. anak pn dah sorang.betambah lg umo setahun. so, ni la kek besday saya sponser by my sis-nyah 'peteot'. tq nyah....sedap kek ni boleh la beli lg.alamak....lapa la plak dah tgk kek ni. biasa la kn. dah masuk bulan posa.msti la lapa.

MUTIARA HATI

TERTAWA Sekali tertawa...pusing kepala hilang Dua kali tertawa...benci pun lesap Tiga kali tertawa...persoalan lari Empat kali tertawa...penyakit sembuh Lima kali tertawa...jadi awet muda Enam kali tertawa...hati penuh suka cita SENYUM Sekali senyum...curiga hilang Dua kali senyum...jadi sahabat Tiga kali senyum...hati penuh damai Empat kali senyum...beban jadi ringan Lima kali senyum...rezeki datang Enam kali senyum...keluarga rukun HATI Hati yang gembira...adalah ubat yang mujarab Hati yang keras...menemui jalan buntu Hati yang lembut...mendatangkan sahabat Hati yang haloba...menciptakan perangkap Hati yang bersih...menjauhkan masalah Hati yang licik...mendatangkan musuh MARAH Sekali marah...sukacita hilang Dua kali marah...akal sihat terbang Tiga kali marah...tekanan darah naik Empat kali marah...teman-teman pergi Lima kali marah...jadi cepat tua Enam kali marah...pintu dosa terbuka