Posts

Showing posts from 2009

~I LOVE U~

Image
Hari ni mari belajar perkataan I LOVE U dlm pelbagai bahasa. ARAB - ana behibak (untuk ckp kpd lelaki) MANDARIN - wo ai ni FILIPINA - mahal kita HINDI - hum tumhe pyar karte hae THAI - chan rak khum (untuk ckp kpd lelaki) PERANCIS - je t'aime HAWAII - aloha au ia'oe ITALI - ti amo JEPUN - aishiteru / anata ga daisuki desu KOREA - sarang heyo MOROCO - na moajaba bik PORTUGIS - eu te amo SPANISH - te quiero


budak ladybird

Image
assalamualaikum atok....cucu nak masuk ni!!!!!!







berapa la berat aku ni!!!!!






mesti peninbang ni rosak ni....

pe tengok2 ????

selamat hari raya

Image
masih belum terlambat untuk saya mengucapkan semalat hari raya kpd semua. raya kan sebulan. so sekarang ni, meh layan gamba raya saya.... sebenarnya nak potong my sis, zuris. sebab selalu dia yg upload dulu. tapi dia sekarang mak buyung, so lambat la. meh tengok gmba my family
1st skali, mesti la my baby. ni 1st time dia pkai baju melayu. punya la jenuh ligan dia 1 rumah nak pakai baju. almaklum la kan, baru dapat kaki, tengok ramai orang. emamg la dia suka
ni pulak atuk n opah bergambar dengan cucu 1st. cucu 1st, sayang lebih kan. tapi kn xkena la. mama ni awat la pkai baju hijau. patutnya pkai la kaler kuning sama abah kan

n last skali...gmbar my big family. tahun ni 1st time saya braya 1st raya dgn my family. 2 thn sblm ni brapa sblh my big baby. dari kiri berdiri : my big baby, me, alang, my baby, nyah, sharil(baby nyah) duduk di kerusi : achik, abah, mama, adik oni duduk bawah ; ee (pink) , atam layan dulu gmba ni ek. t saya upload lg gmba





aku dah kurus????

selamat berpuasa semua. hari ni hari yg ke 5 umat islam berpuasa. tapi saya baru 2hri start posa. nak buat cmne....biasa la kan. tapi thn lps la best. xde tinggal posa. sebabnya time tu baru je 3bln lps bsalin. so xde la tinggl posa. g pn bf baby, selamat la. thn ni pn still bf baby yg dh umo 1thn 2bln. sebenarnya nak cite psl ni... confuse jap. betul ke saya dah krus? tak percaya je rasa. pagi td terasa la nk try pkai seluar yg dh setahun tak pakai. slack putih. nak tau saiz pe? saiz 's' tup tup....terkejut lak boleh pakai!!!!!!!!!! musykil btl trus g timbang prnimbang tu memang dh beli sejak bdn naik time bersalin dulu berat dah turun!!!! alhamdulillah dulu time pregnen berat naik smpai 62kg. sekarang ok la dh tgl 48kg. tapi mslhnya cmne nk bntukkn body balik ek? ada idea x?

my besday

hepi besday to me!!!! semalam my besday yg ke ....... hahaha...naik lg sthun usia makin bertambah tua tapi makin bertambah matang ke? dah dapat capai apa yg diimpikan ke? hmmmmmmmmmm banyak impian yang tak tercapai lagi. tahun ni nak beli apa ek hadiah untuk diri sendiri? bukan apa...sbg mghargai diri sendiri kalu kita tak hargai diri kita sendiri, sape lagi kan?

~terimalah isterimu seadanya~

"Sebuah kisah tatapan utk semua... Yang baik jadikan pengajaran.. .
wahai suami reda lah dengan apa yang ada pada isterimu.... ......

Nura memerhatikan jam di dinding, sudah dekat pukul 12.00 malam, argh... dia lambat lagi malam ini. Akhirnya sofa itu jugak menjadi katilnya malam ini. 2.00 pagi. "Nura, Nura bangun sayang". Hilmi mengejutkan isterinya. "Eh! abang dah balik, maaf Nura tertidur, abang nak makan?" tanya Nura. "Tak per lah abang dah makan tadi, Jomlah kita tidur di atas". jawapan yang cukup mengecewakan Nura. "Arrggh rindunya Nura pada abang, rindu nak makan semeja dengan abang, abang tak nak tengok ker apa Nura masak hari ni, ikan cencaru sumbat kesukaan abang," luah Nura dalam hati. "Abang naiklah dulu Nura nak simpan lauk dalam peti ais dulu". pinta Nura sambil menuju ke dapur. Gugur air mata isterinya menyimpan kembali lauk-lauk yang langsung tidak dijamah suami tercinta, kecil hatinya sedih perasaannya. Nura ambil d…

~baby DIGI : bersamamuuuuuuuuuuuu~

Image
bersamamu......walau pun di mana jua di luar dia ada..................




time makan & minum
juga...........
tetap bersama....
walau dimana-mana.......



















dalam almari pun ada juga.................
sentiasa bersama mu.......................

















ni sebenarnya gmaba time pergi freaser minggu lepas. gmba lain tak sempat nk upload lagi. ni gmbar baby DIGI dalam henpon je. so sape2 nak amek budak ni jadi baby iklan DIGI, boleh la. kan ada kormesel value budak ni

saja nak tag hang

RULES:
1. letakkan gamba semasa anda kecik(antara umo sehari ke 15thn je)
2. jawapan mesti dalam bentuk tajuk lagu.(malay/english)
3. Tag 5 kawan.
4. semua orang mesti buat benda sama.
5. Have Fun!

a) kalu orang tanya ko ok ke tak, ko akan jawab?
................................
b) terangkan tentang diri anda
...............................
c) how do you feel today?
...............................
d) motto hidup mu?
...............................
e) apa pendapat kawan2 tentang kamu?
..............................
f) apa pendapat parents kamu tentang kamu?
.............................
g) apa rahsia terbesar dalam hidup kamu?
..........................
h) apa yg kamu mahukan sekarang?
.........................
i) Listkan 5 yg kamu nak tag
1. nyah
2. zuris
3. ima
4. zurismawaty
5. mommy


****hahaha...semua hang****

~hepi besday boys~

Image
on 14/6 adalah besday my big baby. so pe2 sebelum kena baham, letak la gamba kek dulu. kek ni share abah dgn baby sbb besday bulan sama. kek eskim from baskin robin

















tengok la tu. abah dgn anak....sama2 khusyuk tengok kek...dah tak sabar la tu.











ok...sesi potong kek...so...apa lagi...makan laaaaaaaaaa............sedap oooooooooooooo HEPI BESDAY ABANG YG KE .....(rahsia ek) HEPI BESDAY BABY ...1st ...cepat2 pandai jalan. naik tangga dah boleh dah. tp turun tak reti lagi. takpe...t pandai la kan I LOVE BOTH OF YOU!!!!!!!!!!


~hepi besday sayang~

Image
hari ni baby mama genap 1tahun. dah besar rupanya baby mama. tapi baby mama ni manja. mama nak panggil anak bujang, dia geleng. bila mama panggil sayang.....baby....baru dia senyum. t mama belikan kek eskim k. sayang kan suka mkn eskim. hepi besday sayang.... semoga sayang mama jd anak yg soleh...anak yg terbaik untuk mama & abah.... smoga anak mama sentiasa sihat....bijak....berdikari...dan selaga yang baik untuk sayang HEPI BESDAY TO U I LOVE U SO MUCH

......imej baru....

Image
ini adalah hasil touch up aah budak ni. sebenarnya mama la yg buatkan abah kena touch up rambut dia. taktik mama sebenarnya nak suruh abah potong rambut sayang. sori la sayang sebab mama potong tobek2 rambut sayang. tapi sekarang dah hensen kan sebab abah dah touch up kan. baru la nampak baby boy.

hai...anakku

Image
tengok a budak ni. punya la dia nak makan makanan orang besa. makanan dia dia xmau makam. hai....sayang. mama bg mkn mi bandung yg opah buat nak tak? mi bandung opah sedap. abah pun kalu nak mkn mi bndung tunggu balik sungkai.


ANAKKU MEREPEK

ni la hasil merepek my baby.ada saja benda dia. kena kacau dengan bapak2 sedara dia. tu yg dia marah tu. to mummy, rugi la balik awal.

Anugerah Istimewa Untuk Kita Hargai

>>>>HATI DAN PERASAAN<<<<< ---> Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah di sebalik pemberian tersebut.. --->Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan terbuka tapi lazimnya kita akan memandang pintu yang telah tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu yang telahpun dibukakan untuk kita. --->Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk didalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami. Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang. --->Memberi seseor…

budak nihhhhhhhhhhhh

Image
dah lama xcite pasal dia ni. skrg dia makin manja dgn mama dia. dgn abah dia, sll buat bolayan. sbb apa la ek??? mushkil ni. tengok la gamba atas ni...buat muka ala-ala manja gitu...ni sebenarnya kena paksa duduk diam, sebab tu la buat muka macam tu. kalu x...jangan harap dia duduk diam. ni pulak, menjeling bila abah dia panggil. marah la tu. mana la dia nk pegi tu. haiiiiiiiiiiii sayang....aktif sungguh. xpe la...yang penting sayang mama sihat kan

JALAN-JALAN RENTAS JAMBATAN

Image
sebenarnya kitaorang g jalan2 kat putrajaya hari ahad tadi. saje je. lama betul xg cana. banyak betul bangunan baru. kitaorang rentas semua jambatan yang ada kat putrajaya kecuali 1 jambatan, sebabnya...jambatan tu tgendala. so mana blh naik kan.
tapi gamb kat jambatan xdpt lagi. cik ABG xbg lg...so bg yg xde jambatan la.
sebenarnya si kecik ni suka tengok air. bila dia nmpak air je, punya susah nak amek gamba dia sbb dia dok melonjak nak msuk dalam air. alahai sayang...tunggu besa ckit k. t mama dgn abah bawak g mandi sungai.
so, layan la gamba gamba xde jambatan dulu

ni yg kaler kelabu tu istana sultan selangor tau. best kan...tepi tasik....