Posts

Showing posts from September, 2013

~Tomato + Yis ? Erk.....~

Image
Assalamualaikum Semalam setengah hari meneman Papa Bear buat check up dkt Hosp Pakar Kg Baru selepas 1st check up 2 minggu lepas. Alhamdulillah, segalanya kembali normal.
Saya nak kongsikan petua untuk mengurangkan kencing manis. Serius..dengar memang xlalu. Tapi kalu dah sakit, nk sihat punya pasal, lalukan jugak ye dak?
Petua ni memang berkesan. Tak tipu. My Papa Bear dah buat. 2 minggu lps dia buat check up paras gula dalam darah adalah 16.8. Then dia amalkan minum air tomato + yis . 
Resepi Air Tomato + Yis 1 bj tomato 1 sb yis serbuk Sedikit air (jgn byk, t xlalu minum)
Caranya: Blander semuanya hingga hancur, then terus minum.  
Gambar dr En. Google
Mula2 buat 3 hari berturut-turut. Selepas tu buat 2-3 hari sekali. Semalam g check up, paras gula dalam darah dah turun ke 5.6. Alhamdulillah. Usahanya berhasil wp xsedap. Ubat..mmg la xsedap kan. Tapi nak kena amalkan kay. Jgn la stahun skali baru buat.
Selamat mencuba, jaga kesihatan.

~Dah Bersawang Blog Nie!~

Image
Assalamualaikum & selamat berhujung minggu. Lama giler x update blog. Skrg ni mmg time bz giler. Malas pun ye jugak. Xde cerita pun ye jugak. Nasib la kan. 
Xde  pe pun yg menarik. Saja je nak elak blog ni dari bekulat.
Sayonara
Aksi 2 beradik melayan ais krim McD d KL Sentral sbb ikut Mommy & dedi g bli tiket train nk blik Ipoh. Cian mama pening layan kerenah diaorg. Huhuhu..titiba pulak mama ada anak pompuan

~ 31.8.2001 - 31.8.2007 - 31.8.2013 ~

Image
31.8.2013 datang lagi
Tarikh ni sbebenarnya adalah Anniversary kami. Kami declare as couple di mlm 31.8.2001.  Masa tu sy sibuk dgn prog fakulti malam merdeka di rumah org buta. So lambat la reply. Tp mmg sweet sgt. Apa yg sweet? Declare d mlm yg langit penuh dgn bintang2...waaa.... Lama kami bercouple. 6 tahun. Macam2 dugaan. Dalam tempoh ni kami bertunang pd thn 2006. Bertunang lagi la hebat dugaan. tambah perhubungan jarak jauh & dgn cik abg yg sll xsihat.
Lepas tu kami sepakat untuk mendirikan rumah tangga pada tanggal 31.8.2007. Sama tarikh kami declare as couple. lagi pun 31.8.2007 jatuh pd hari Jumaat. Ambil berkat hri Jumaat kan. Alhamdulillah, 2x lafaz rsanya sbb yg 1st tu tertinggal perktaan 10 sen. Tinggal 10 sen pun xsah tau. Mulai detik itu, selamat lah kami sebagai suami isteri.
Ahlandulillah, tanggal 31.8.2013, genap 6 tahun kami bersama sbg suami isteri. Sbg sentiasa loving couple.... 12 tahun. Lama tu. kalu kawen thn 2001, mau dah 6 anak. Ni kawen 2007 pun baru …