Posts

Showing posts from December, 2011

~Apam~

Image
Dah lama xmakan apam buatan sendiri. Semalam balik keje, lepas masak, makan, gigih membancuh apam ni sbb terasa sangat nak makan. Sebanarnya guna resepi Apam Puteri Ayu, tapi acuan xde, dh la apam yang xberapa ayu. konon nak la belaja melukis2, tapi confirm tangan keras. Xde seni langsung, mcm yg mama slalu cakap.
Ni adunan sebelum masak. Punya la cari paper cup yg kecik tp xjumpa. Jumpa yg besa, tu yg kena masuk dlm bkas kecik2 ni sbb acuan yg besa xde.
Ni yg dh masak. Awat la gmba ni blur? Hp ni la, smbil msk gatai nk amek gamba lak. Dh melekat mcm2 dh kat hp tu. Rasanya cantik lagi msa sbelum masak. Hahaha..puji diri sniri. dah xdak org nak puji

Ni assistant yg paling rajin tiap kali mama dia masak.

Punya la semangat dia kacau adunan gula + telor. Dera dia jap sbb sebok sgt nk tolong. Mama dia dh penat sbb mixer xde.(xpe, t blik kg, kita songlap yg opah punya. opah bukan guna pn)

Ha...laju lg.Kacau 1 arah je ye syg. kang t xkembang lak apam mama


~Apam Ayu~

Bahan2 (blh dapat 40 ketu…

~Cita-Cita Saya~

Image
Muhammad Qabillah Ulwan, berusia 3 tahun. Cita2 nak jadi angkasawan sbb nak pergi ke moon (bulan). Suka tanya dia apa cita-cita dia. Mesti dia jawab angkasawan.
Ni roket yang Qabil nak guna nak pergi 'moon'. Qabil nak bawak mama dgn abah
Ni baju yang akan Qabil pakai bila pergi 'moon'. tapi sekarang baju ini sangat besar. Qabil akan makan banyak2 & belajar rajin2 supaya jadi pandai.

Amin...Hope u wish come true my son. Mama & abah alwiz pray for you.




~Sweet Pose~

Image
Rasa suka tengok gamba ni. Tak tau kenapa. Mungkin pose Achmad yg ala noty & ada aksi. Sekarang dia dah besa, makin susah nak amek gamba dia.
I LOVE this picture. Very sweet

~Kena Makan dengan Dinasour???~

Image
Waaaaaa...cik abg nak kena makan dgn dinasour?
Alahai....hbs la..
Ni gamba masa pergi Pusat Sains ahad lepas (18/12/2011). Tak banyak pun dinasour dia. Tapi ok la. Dapat luangkan masa dgn mama, abah, adik2 & anak sedara.
Dinasour..jgn la mkn abg i


~Anakku Takut Air~

Image
Hajat nak main air. Tapi takut




Dok tengok budak lain dok mandi. Suruh dia turun tak anak. Tak tau la kenapa dia takut. Sebelum ni ok je


Celup kaki pun jadi la. Nak turun tak berani









~Katil Unik Untuk Anak Lelaki~

Image
Ini versi ganazzz
Ini boleh geng dengan Kapten Jarjit dlm Upin Ipin



Ini kalu anak suka main bola


Ini utk anak yg suka kereta mcm Qabil.

Ini utk yg suka tengok kartun Thomas

Mana 1 pilihan anda???

p/s pilih katil biasa dh la. murah pun murah. beli je cadar ikut corak yg anak suka. lagi senang