Posts

Showing posts from May, 2013

~Kek Coklat Horlicks Lembab ke Lembap ?~

Image
Salam Isnin semua. Sekarang ni punya la panas kan. Dah agak lama x mbuat kek. Mood buat ke dah ke laut. Tekak dah terasa je kesedapan Kek Coklat Moist. Nak beli trasa rugi sangat. rasa tak berbaloi beli spotong ke coklat harga 5 hengget sdgkan untuk membuatnya amatlah mudah sampaikan Qabil pun boleh buat. Lagi pun bahan2 sememagnya dah ada ke rumah. Jadi semalam dh siap kemas blik yang dah berabuk, mula la mengadun kek ni. Sebenarnya mama dia jadi mandor je. Qabil la yang tukang buat dia. 
Buat kek coklat ni teramat la mudah. langsung xpakai mixer. Kalau malas tahap dewata raya datang, bancuh je dalam loyang, trus je kukus. Tu memang malas tahap tak ingat la. Tapi rasa melampau la pulak kan.
Akhirnya....setelah di gagahkan diri...terhasil la Kek Coklat Horlicks yang moist sangat. Dah tak menahan dah. Panas2 potong sebab dah terliur sangat. lega bila dapat makan. memang heaven.
Layannnnn
Sedap oooo...tak terkata...sapa nak

Kek Coklat Horlick

2 cwn tepung naik sendiri
1 cwn serbuk koko (…

~Jamu Susuk Dara~

Image
Sekarang saya adalah Agen produk yang bernama JAMU SUSUK DARA
Meh nak bg tau. Jamu Susuk Dara ada beberapa produk. Produk yg berasaskan herba. So kalu amek produk herba kena la pantang kan. Tp honestly xtry lg yg Jamu sbb xlarat nk pantang. So produk yg bru try adalah :-
a) Masker Vagina Effect serta merta lebih kurang 1/2 jam:
- lubang vagina menjadi tertutup dan rapat
- rasa kering dan selesa
- rasa gatal - gatal hilang serta merta

effect jangka masa panjang:
> jika scrub slowly ketika mencuci daki2 akan keluar
faraj akan kembali cerah kemerah - merahan
> tegang
> bibir yang mengelebih akibat kesan beranak akan merapat
> deria sensitif akan menjadi aktif dan membukit tegang
**guna sbb time priod sll punggung & celah peha gatal. Sblm ni mesti dok garu sampai melecet.Bila kna air mula la pedih rsa nak nangis. So skrg ni xyah la risau semua tu. Rasa gatal, basuh bersih2, lap & sapukan je MV tu.  b) Medicated Deep Heat Lotion
CARA GUNA:
1- sapu ditempat yg berlemak sahaj…

~Sabah~

Image
Sekarang ni dapat job baru di Sipitang, Sabah. LOA dah keluar. So masa ni la bizi ckit cari bank utk dapatkan facilities di samping cari bank utk buat loan utk beli machinery & equipment. Memang mencabar sungguh. Pening kepala pun ada dgn orang2 atasan ni.
Tapi, ada ke peluang lagi nak g Sabah. Kalu hantar untuk keje rasanya tak sanggup nak duduk di site dengan lelaki2. Baik la duduk di KL ni lagi la ok. Sekarang kan zaman dah maju. Semua boleh via pc & phone je. Gunakan la semua kemudahan yang cangih yang ada kan. Dah ada, rugi la xguna.
Lain kali ada duit lebih nak g Sabah lagi la. Xpuas g hari tu. 
Gambar di atas Jambatan Tamparuli. Gayat gak. Dah la time ni hujan. Air sungai tu punya la deras. 
Ooooo Sabah. Nantikan kedatangan ku lagi

~Takut Bini Ke Bang ?~

Image
Takut bini? Hmmm...memang sensitif. Lelaki mesti tak ngaku punya. xpun bagi alasan, malas nak panjangkan cerita. Ikut je la apa bini kata.
Apa sebabnya hal ni berlaku?  Bini garang? Hai...msa bercinta xgarang ke? Boleh je control.
Tepuk dada tanya la hati
Selamat menjalani hari Isnin.  Rasa panjang la pulak hari ni
Gambar hasil dr search En. Google

~Pengantin OKU~

Image
Hari Ahad lepas berpeluang pergi ke kenduri Mak Sedara hb ie adik mak mertua yang paling bongsu di Negeri Sembilan. Tapi tak g jalan2 pun lepas tu sebab semuanya penat slepas 2 hari bertungkus lumus memasak untuk kenduri. Tapi kami masak di rumah la & bawa ke sana. Me & hb masak sambal tumis daging kerbau. Mak entua dengan biras masak pulut kuning. Kak ipar masak sambal tempoyak ikan bilis. Tapi mahap la ek, semua gambar makanan xambik sebab xsempat.  Adik mak mentua adalah pengantin perempuan. Menariknya kedua2 pengantin adalah OKU. Majlis yang sederhana tetapi meriah sebab hanya mengumpulkan saudara mara. Yela kan, time kenduri la nak jumpa sedara pun. Kalu tak, bila masa nak kenal sedara.
Tu la pengantin dia. Tak sempat nak ambil gamba pengantin kat pelamin sbb kami sampai lambat
Ni pulak pengantin lama ye. Gambar di ambil oleh hero kami
Ni tukang amek gambar snap gambar sniri. Serius giler.
Semoga Mak Yang & pasangan berbahagia hingga ke akhirnya. AMIN

~Selamat Hari Ibu~

Image
"Hari Ibu jatuh pada hari Ahad minggu ke 2 bulan saya, bulan Mei." Tu bukan dialog kite ek. Tu dialog Mei Mei dlm Upin Ipin. 
Tak de pun sambutan hari ibu. Tak pernah sambut pun selama ni. Ye la. Kita ada mama. Hari2 hari ibu kan. Tapi ada la sms wish hari ibu dekat mama. 
Mama kite ni seorang yg garang ooo masa kecik2. Lagi garang dari abah yg jadi cikgu disiplin. Pelajaran memang utama. Langsung tak boleh ada niat nak malas g skolah. Tak boleh..tak boleh...tak boleh. Tapi mungkin sebab mama yang garang tu kot la jadi manusia. 
Mama kite orangnya kecik, putih. Kite lak hitam. Tak masuk langsung.   Baju hijau tu la mama kite. Baju oren tu kite la. Mama memang kalu anak2 dia salam, dia akan cium pipi kiri, kanan & dahi anak2 dia. Syahdu oooo
SELAMAT HARI IBU, MAMA Mama la ibu terbaik.  LOVE U till end my life

~Keliling Lelaki~

Bekerja dalam company Oil & Gas semestinya dikelilingi oleh lelaki. Tapi sebelum ni lelaki hanya ada di branch. Di HQ tempatku hanya ada seorang je lelaki. Bestnya dunia. Senang nak shopping online.
Tapi dalam masa 2-3 bulan ni, ofis ni akan dipenuhi lelaki sebelum mereka ini akan dihumban ke Sipitang, Sabah untuk tempoh setahun 6bln. Owh...seksanya nak menempuh 3 bulan tu. Semuanya kena control. Nak tido time lunch pun xboleh. Hilang nikmak oooo.
Cepat la diaorg ni g Sabah. Bosan giler...

~Wadai Kepeng Utk Abah~

Image
Minnggu lepas buat wadai kepeng. Lepas tu abah cakap teringin nak makan wadai kepeng masa tengok abah masuk hospital minggu lepas. Jadi minggu ni balik kampung lagi. Makanya sampai rumah, tengok bahan xde. So ajak adik g kedai belakang rumah beli barang. 
Alhamdulillah, dapat gak siapkan wadai kepeng untuk abah. Ini la wadai kepeng utk abah
Tapi wadai kepeng kali ni xde durian sbb kat rmah mama xde stok durian.Xpe la kan. Seronok tengok abah makan sbb abah memang suka wadai kepeng. Wadai kepeng ni pun abah yang aja mama. So mama aja aku lak utk buat. Abah aja buat wadai kepeng ni sbb abah org banjar. Wadai kepeng adalah mknn org banjar.
Urusan menggentel tepung tu mula2 di buat oleh 2 orang budak ni. Acu Oni (adik yg bongsu) dengan Qabil
Bising dapur bila 2 org ni bertemu. Acunya jenis kuat mengusik. Anak sedara lak kuat komplen. Si anak sedara buat kecik2...comey2 sbb dh biasa buat. Si Acunya pulak buat besa gedabak. Budak tu mula la komplen si Acu. Acu pun mula la menjawab. Pening k…

~Wadai Kepeng Citrawarna Berdurian~

Image
Salam Jumaat yang mulia. Pagi2 lagi dah hujan. Hujan rahmat.
Panjang betul tajuk entry kali ni. Wadai kepeng adalah sejenis bubur yang berasaskan tepung pulut. Ini adalah makanan orang Banjar. Banjar ke aku? Ntah la. Abah Banjar. Tapi memang xtau langsung ckp banjar. Banjar lupa diri la tu.
Mula2 ingat nak buat kek Alunan kasih. Tapi kasih tak sampai, mood je yang beralun2. Buat masa cuti hari Buruh tadi. Saja je letak kaler2 bagi nampak ceria sikit. Slalunya buat letak kaler hijau je. Boring ah. Kali ni tambah lak dengan durian sbb stok durian mmg ada dlm peti es utk buat bubur. 
Jadi layan je la wadai kepeng campur duria. Best mkn dengan roti Gardenia. Makan saja pun sedap dah. Kalu buat wadai kepeng ni mesti teringat dekat abah sbb abah memang suka mkn wadai kepeng ni. Terinngt dulu time sakit msa kena simbah dgn minyak panas. Balik sungkai sbb rindu mama dgn abah. Dok tbaring dlm bilik mama. Dengan la mama, abah & adik2 dok bising2 kat dapur. Rupa2nya depa dok buat wadai kepe…