Posts

Showing posts from April, 2014

~Mandi laut~

Image
Assalamualaikum
Cuaca sekarang ni tak menentu. Air pun still kena catu sampai hujung bulan 4 ni. Hope ianya akan berakhir. Makanya disebabkan hari Sabtu & Ahad xde air, kami sekeluarga melarikan diri ke Port Dickson. Lama sangat dah x g sana. Last pergi pun masa Tok Long buat kenduri anak tunggal dia. Disebabkan abah & mama datang rumah, jadi terjadi la plan yg tak dirancang ni utk menjimatkan air yg akan ada pada hari Isnin. Kami pun berpakat pergi ke rumah Tok Long. Rumah Tok Long ni belakang di laut tau. 
Belakang tu la laut. 
Disebakan belakang rumah tu laut, makanya budak ni memang la xsabar nak mandi laut. 
Budak yg sedang merenung ke laut
Demi memenuhi kehendak budak ni, mama dgn abah pun kena la join dia sama ke laut. Budak ni memang beria nak ke laut, tapi hakikatnya dia takut. 
Berkali2 pesan supaya xlupa bwk baju swimming dia
 Konon nak menyelam
Seronok dapat naik bot abah
Xpuas sebenarnya budak ni main air laut. Siap cakap nanti nak datang lagi. Insya'Allah t kite d…

~Jalan-Jalan Buang Tenaga~

Image
As Salamualaikum
Kami suka jalan2 dekat Jusco. Sebabnya boleh shopping, boleh makan & Qabil boleh main dkt payground dia. Tp bukan banyak pun yg selalu Qabil main. Selalunya Qabil akan main 3-5 permainan je ie Tembak Hantu Api, Bowling, Ultraman, Kereta Doremon & Ketuk Buaya. Semua ni sllnya dia akan main sendiri kecuali bowling sbb mama kena control spy dia dapat jauthkn smua pin. Lepas tu Ultraman. Ultraman kena main 2 org. Jadi antara mama dgn abah dia la jadi mangsa. Selalunya mama dia la jadi mangsa. Tapi....minggu lepas abah di jadi mangsa kena lawan dgn dia sbb mama dia g toilet. Bukan selalukan...
Abah Qabil xperasan tau mama ambik gambar ni. Comel la pulak
Lepas penat main, boleh g makan. Qabil suka makan nasi ayam dekat food court Jusco AU ni. Makan dia pun ok.
Nanti kita pergi lagi

~Baby Mama~

Image
Assalamulaikum.
Bertemu lagi kita. Tuntutan kerja membuatkan malas nak update blog. Lagi pun xtau nak cerita apa. Nak post resepi pun macam xde sebab sekarang ni air kena catu. 
Hari ahad lepas kite g Tesco Ex Selayang untuk beli barang. Hari ahas, ramai la yg bawak anak2 & baby skali kan. Tetiba masa dok pilih2 barang, Qabil bagi soklan cepumas...
Qabil : Mama, bila mama nak ada baby? Mama : Bila Allah nak bagi, ada la. Qabil : Mama dgn abah kena kawin lagi skali ke baru dapat baby? Kena pakai baju pengantin macam dalam gambar dulu tu ke? Mama : Tak la. Nanti mama terangkan. Sekarang kita pilih bawang dulu.
Hahaha...kena cari idea macamana nak jawab. Budak sekarang ni makin advance.  Tapi mama kan dah ada baby baru. Baby Ika yg cumel.   Ini dia baby Ika. Comel kan

***Tengah berusaha nak tambah ahli keluarga. Nak girl pulak 

~New Toy~

Image
Assalamualaikum
Hahaha...kite dah ada mainan baru? Bukan kite punya pun. Kite tumpang je. Toy ni sebenarnya nak memudahkan pergerakan kami suami isteri, menjimatkan, masa & duit. Pelaburan memula je la kan yg banyak cikit. Tapi xde la sampai puluhan riban. Adalah rezeki kerja cik abang tak tido malam, alhamdulillah.
Ni la menan baru kite  v v v
Alhamdulillah. Selepas ni xde la dok tersangkut dengan jem je. Tapi dah merasa la kena hujan skali sbb baru seminggu pun rasmi kan. Selesa la cuma tinggi bagi kite yang rendah ni. ala...bukan kite yg bawak pun. Cik abang yg bawak. Kite naik je.
Sapa nak try....kena ukur tinggi dulu ye. Kang tak sampai kaki