Posts

Showing posts from May, 2018

~ Taman Tema Legoland ~

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dah sebulan berlalu baru nak update. Tak pe la kan...boleh mengimbau nostalgia kseronokan berada di sana. pk, kita sambung cerita.
Kami memulakan penjelajahan di dalam taman Tema pada keesokan harinya. Yela..dah sampai pun pukul 5. Lagi sejam je taman nak tutup. So better kami berehat di dalam bilik sambil menyegarkan badan sebelum keluar semula untuk mencari makan malam. 
Ambil mood dulu sebelum memerah keringat nak membakar lemak di dalam taman tema ni. 
Ok. Keadaan di dalam taman tema masa kedatangan kami adalah panas. So, digalakkan anak-anak supaya pakai topi, baju yang menyerap peluh dan bawa air kosong banyak-banyak. Kami memang dah siap bawa 2 termos air sejuk. Susu Qayyim 2 botol. Beg yang mama galas tu, ada penebat untuk memastikan susu kekal panas. Bawa juga baju salinan dan tuala kecil. Jangan risau, dalam taman tema ni banyak toilet. Makanan tak boleh bawa masuk ye. Kalau nak bawa pun, pandai-pandai korang la. Diingatkan, makanan di da…