Posts

Showing posts from May, 2014

~Dulu vs Sekarang~

Assalamualaikum
Sekarang usia kandungan masuk 9 minggu. Terasa perit sangat walaupun ini yang ditunggu. Memang berbeza sangat pengalaman mengandung kali kedua ni jika di bandungkan dengan Qabil. Mungkin faktor usia jugak. Ye la, dlu 20-an. Sekarang dah 30-an. Tenaga dah makin kurang.
Alahan kali ni terlalu teruk. Badan terlalu lemah, lembik. Makan xde selera. Air pun boleh minum air sirap/sirap limau. Air 0 langsung xboleh nak masuk. Memang terasa teruk sangat. Makan asam pun xjalan utk hilangkan loya. 
Mengandung kali ni jiga kerap ambil mc. Sekali mc sampai 3 hari. Memang terbaring je la. nasib baik ada Cik Abang yg memahami. Dia la yang masak semua. Nak harapkan isteri, memang xmakan la. Memang rasa terharu sangat. 
Alahai...dah tak larat. Nak baring dulu...
Babai.

~Fake Test~

Image
Assalamualaikum
Mood sekarang jatuh merudum di sebabkan result yg diperolehi dr sebuah klinik ni. Dah la dalam keadaan badan yg xbermaya. Makan pun xlalu, memang rasa down sgt.
Nak tau sebab pe? Ni la sebab dia
v v v v Tengok betapa clearnya result upt ni.
Ha...gambar atas ni hasil daripada buat test sniri dekat ofis setelah 12 hari delay period. Ok la kn. Alhamdulillah la. Cadang2 bln depan la baru nak g cek dkt klinik.
So Isnin lepas, memang rasa xsihat sgt. Dengan makan xselera. Badan lak sekejap panas, sekejap sejuk. Maka ajak la Papa Bear g klinik sbb dah tak tahan (ingat best ke g klinik? xbest langsung. Sebab terpaksa je tau). Dekat klinik kena buat upt lg skali, tau apa result dia?
v v v v Result test kat klinik
Boleh bayangkan x betapa rasa luluh hati. Doktor tu xmau scan, alasan awal lagi, xnampak. Blood test pun xnak buat. Just bg MC & suruh datang balik 2 minggu lagi. Ko pk aku nak datang lagi ke klinik ko? Memang tak la kan. Siap pk nak makan jamu balik la, nak minum ai…

~Alhamdulillah~

Image
Alhamdulillah Syukur di atas rezeki yg Engkau kurniakan, Ya Allah
Gambar dr Google