Posts

Showing posts from January, 2017

~ Cream Brulee' Cheesecake ala Secret Receipe ~

Image
Assalamualaikum Sapu sawang sebulan dua tiga kali ok la kot kan....
Kali ni kita muncul dengan Cream Brulee' Cheesecake ala Secret Receipe. Dah jatuh chenta dengan kek ni. Sedap ya amat rasanya masa try beli dekat Secter Receipe tahun lepas..haaa..ingat lagi tu rasa dia walaupun makan tahun lepas...padahal tahun 2016 baru berlalu dalam 20 hari. 
Disebabkan dah jatuh chenta dengan kek ni, maka gigih la mencari dari en Goole resepi dia. mahal oiii sekeping kek ni beli dari Secret Receipe tau. Godek punya godek, jumpa resepi dalam web Kraft. Senang ya amat. 
So check it out resepi dia.
Tengok kaler dia yang menggoda tuh....cair deit kay...
Cream Brulee' Cheesecake Resepi asal dr web Kraft Olahan ikut tekak Azniezura
Loyang 6 inci
Bahan based :- 20 keping biskut tiger - dihancurkan  2 sudu besar butter - dicairkan - satukan biskut dengan butter cair & gaul sebati - masukkan ke dalam loyang & ratakan hingga padat - bakar sebentar dalam 10 minit, suhu 170 darjah - kemudian, k…

~ Selamat Pengantin Baru EE & Wani ~

Image
Assalamualaikum Salam Tahun Baru 2017. Dok tersasul lagi tulis 2016 ye dak? Lama bercuti. Mood pun agak lemau. Saja menghabiskan cuti tahunan sempena adik kahwin.
Pada 23 Disember 2016, maka berakhirlah zaman bujang adikku EE dengan pilihan hatinya Wani. Majlis akad nikah dijalankan di masjid Sungkai. EE ni anak ke-5 dalam keluarga.
Debor nak salam tok kadi. Tapi EE still win..sekali je lepas beb Sarung gelang. Kitaorg memang gelang time nikah sebab cincin dah guna 2 ie time merisik dgn time bertunang Maka...settle la nikah dema. Majlis kenduri pulak di adakan pada 25 Disember 2016. Tema English Style. Terbelit lidah den. Lawa sangat pelamin dia.  Ok lah...penat la... Semoga berkekalan hingga akhirnya....