Posts

Showing posts from March, 2016

~Kek Cheese Leleh~

Image
Assalamualaikum Proses mencuci sawang la...Wawawa...Cuci sawang 6 bln skali...X patut sungguh. Dah la slalu cuci sawang plus skali cuci perut...Lagi la x patut.
Kali ni kita cuci perut dengan.....
Kek  Cheese Leleh
Memang meleleh2 lemak bertambah tu... Memang dah lama nak buat. Kek dia pakai la kek apa pun xkisah. Yang buat ni dlam dia kek pandan + jagung.  Yang penting heese leleh dia. Walla...tbayang-bayang je lebihan kek time g keje buat x sabar nak balik makan.

Resepi Cheese Leleh :- 250g cream cheese 1/2 cwn sus pekat manis 1/4 cwn whipping cream 1/4 cwn susu cair ( boleh tambah kalau nak lebih leleh) - Blander je smua semua bahan hinga sebati. Tuang je atas kek tu
Topping dia Parut kan cheddar cheese ke atas dia. Banyak mama? Ikut sedap tekak la. Nak habiskan sebuku pun boleh. Yg ni pakai 1/2 buku je.
Misi seterusnya..Kek coklat moist cheese leleh...Waa...dah tbayang2 ni...