~ Episod Kegagalan ~

Assalamualaikum

Kita jengah sebulan sekali ek? 

Setiap orang pernah mengalami kegagalan. Tak semua orang terus teror memasakkan? Even orang yang dah expert pun kadang-kadang fail gak kan?

Episod kegagalan kali ni adalah disebabkan oleh kelalaian sendiri...

Waaaaaa


Rentung okay.... RENTUNG

1 tray biskut rentung disebabkan oleh kelalaian sendiri. Tak pernah jadi sebelum ni. NEVER !!!!!

Tu la....lain kali sebelum nak bakar sesuatu dalam oven, periksa dulu setting dia. Lupa sebab selalunya setting oven tak berubah. Hari tu last buat Muffin Epal, last 10 minit ubah setting api bagi bakar atas je supaya lebih crunchy & tak basah. Lepas tu lupa terus tutup je.

Kemudian....masa panaskan oven buat biskut ni lupa nak tengok setting oven. Selalukan bakar kek ke....biskut ke guna api atas & bawah. Dah TER...lupa nak tengok setting tu, rentung la biskut mama 1 tray. 

Nak tau biskut apa yang rentung? 

Tunggguuuu...

Comments

Popular posts from this blog

~ Kek Kukus Horlicks ~

~ Indah Morib Homestay ~

~Kek Kukus Susu Berkeju~